Toyota Nederland en Eco-Runner Team Delft doen wereldrecordpoging

Toyota Nederland en Eco-Runner Team Delft doen wereldrecordpoging

24 en 25 juni gaat de wereldrecordpoging waterstof rijden van start! Het Eco-Runner Team Delft zal in Zuid-Duitsland proberen om verder te rijden dan 2056 kilometer op één tank waterstof om het huidige record te verbreken. Toyota Nederland is trotse sponsor van dit team. Een mooie samenwerking: Toyota gelooft ook dat waterstof de sleutel is tot een schonere toekomst.

Het Eco-Runner Team Delft

Het Eco-Runner Team Delft is een groep studenten van de Technische Universiteit Delft die zich inzet voor duurzame mobiliteit en energie-efficiënte voertuigen. Het team heeft een lange geschiedenis van succesvolle deelname aan internationale wedstrijden en heeft verschillende prijzen gewonnen. Het doel van het Eco-Runner Team Delft is om energie-efficiënte voertuigen te ontwikkelen en te bouwen en om de voordelen van duurzame mobiliteit te demonstreren. Door hun werk laten ze zien dat duurzame mobiliteit niet alleen goed is voor het milieu, maar ook betaalbaar en haalbaar is.

24 juni zal het team de start maken om meer dan 2056 kilometer te rijden op één waterstof tank. 

Toyota en Waterstof

Toyota Nederland is al jaren bezig met het ontwikkelen van auto's op waterstof. Zo was Toyota de eerste autofabrikant ter wereld die een waterstofauto voor particulieren, de Toyota Mirai, op de markt bracht. De Mirai heeft een actieradius van 650 kilometer en stoot tijdens het rijden alleen waterdamp uit en maakt zelfs de lucht schoner! 

Erwin Jongh, de Programmamanager Zero Emission van Toyota Nederland, is enorm enthousiast over waterstof-elektrisch rijden. Volgens hem is deze technologie een interessante aanvulling op batterij-elektrisch rijden omdat het ons overspannen elektriciteitsnet ontlast. Wat ook mooi meegenomen is, is dat de technologie gebruikmaakt van zeer compacte batterijen. Nog een voordeel van waterstoftechnologie is dat de range in zowel de zomer als winter stabiel blijft en dat je de auto in 3 tot 5 minuten weer kan voltanken. Met deze eigenschappen is het geen verrassing dat de technologie uitstekend geschikt is voor het overbruggen van lange afstanden. En zoals Jongh aangeeft, er is nog veel ontwikkeling mogelijk op dit gebied.

Klimaatneutraal naar Duitsland

Toyota Nederland heeft als onderdeel van de sponsorovereenkomst meerdere Toyota Mirai's ter beschikking gesteld aan het Eco-Runner Team Delft voor hun reis naar Zuid-Duitsland om daar het wereldrecord langeafstandsrijden op waterstof te breken. Dit zorgt ervoor dat het team volledig zero-emission kan reizen met slechts één korte tankstop. Zo dragen ze bij aan een schone toekomst en laten ze zien hoe de technologie van waterstof-elektrisch rijden een duurzaam alternatief kan bieden voor traditionele brandstoffen.


 

Toyota Mirai

Nieuwsgierig geworden naar waterstof en de Toyota Mirai? Wij vertellen je er graag meer over. Bij elk van onze vestigingen is het mogelijk om de Toyota Mirai te bezichtigen en te rijden. Misschien heb je wel eens onze waterstof auto's voorbij zien rijden. 

Kom eens langs in onze vestiging om de auto te bewonderen!

Contact opnemen
 

 

 


Jan Dirk Rudolphy
Heb je een vraag?
Neem contact op met ons!