Compacte crossover SUV

De Lexus LBX is een opmerkelijk compacte crossover SUV met hybride aandrijving. Dit model is geïntroduceerd in Nederland in 2024 en wordt beschouwd als de kleinste Lexus ooit. De Lexus LBX opereert binnen een relatief beperkt segment. Met concurrentie van modellen zoals de DS 3 en de Audi Q2.

De auto zal beschikbaar zijn in vier verschillende uitvoeringen. Deze zijn bekend bij Lexus als 'Atmospheres'. Hierbij zullen kopers de keuze hebben tussen modellen met voor- of achterwielaandrijving. De LBX is gebaseerd op het GA-B platform, dat ook wordt gebruikt voor de Toyota Yaris.

Meerdere uitvoeringen van de Lexus LBX

Er zijn verschillende versies van de Lexus LBX die binnenkort op de markt verschijnen. Naast een basismodel zijn er vier varianten genaamd 'Atmospheres': Elegant, Relax, Emotion en Cool. Elke uitvoering heeft een unieke sfeer. 

Hierbij zullen Elegant en Relax zich richten op luxe en comfort. Aan de andere kant zullen Emotion en Cool een sportieve uitstraling hebben. Elk model is individueel ontworpen en heeft zijn eigen set wielen. Klanten kunnen kiezen uit negen verschillende kleuren. 

Als je op zoek bent naar echte exclusiviteit, is er de Bespoke-variant. Met de Bespoke-variant kan de auto op talloze manieren worden aangepast. Zelfs de details, zoals de stiksels in de stoelbekleding, worden zorgvuldig overwogen.

Wat je wilt weten

Een nieuwe koers voor luxe en efficiëntie. Waar Lexus doorgaans bekendstaat als een producent van luxe, grote sedans en SUV's. Verrast ons nu met de compacte LBX.

De hybride auto heeft een vermogen van 136 pk. De auto biedt zowel voor- als achterwielaandrijving. Er is geen verlies van kracht bij deze aandrijving. In maar liefst 9.2 seconden gaat de LBX van nul naar honderd.

Traditioneel

Ondanks het compacte formaat van 4.19 meter lengte en 1.83 meter breedte, is er verassend veel ruimte. Dit is ook zeker te danken aan de eerder genoemde kofferbak van 332 liter.

Het ontwerp is speciaal aangepast aan de Europese markt, met brede wielkasten en afgeronde vormen. Binnenin pronkt een strak interieur met geavanceerde technologieën, zoals een 9,8-inch infotainmentscherm en digitale instrumenten. Hiermee belichaamt de LBX de verfijning en innovatie waar Lexus voor staat in een compacte versie.

Nog niet genoeg informatie?

Meer informatie hier
Mike Woppenkamp
Heb je een vraag?
Neem contact op met ons!