BPM-vrijstelling verdwijnt
Profiteer alleen in 2024 nog van de BPM-vrijstelling!

BPM-vrijstelling 2025: Alles wat je moet weten

Vanaf 1 januari 2025 verandert er veel voor eigenaren van lichte bedrijfswagens en bestelauto’s. Dit jaar, 2024, is het laatste jaar waarin je kunt profiteren van de bpm-vrijstelling. Vanaf volgend jaar wordt er een extra belasting geheven op nieuwe bedrijfswagens, gebaseerd op de CO2-uitstoot. Dit kan leiden tot aanzienlijke prijsverhogingen.

 • Hogere aanschafkosten: Nieuwe, hogere belasting gebaseerd op CO2-uitstoot.
 • Beperkte toegang steden: Alleen elektrische voertuigen toegestaan in circa 38 steden vanaf 2025.

Wat betekent de BPM-heffing voor mij?

De BPM-vrijstelling voor lichte bedrijfswagens en bestelauto’s vervalt binnenkort. Hierdoor moet je bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen extra belasting betalen, gebaseerd op de CO2-uitstoot van het voertuig. Dit leidt tot aanzienlijke prijsverhogingen.

 • Lagere prijs: Voorkom bpm-verhoging.
 • Direct leverbaar: Snel rijden
 • Toegang emissiezones: Overgangsregeling benutten in de grote steden.

2024 het laatste jaar zonder BPM

Dit jaar, 2024, is het laatste jaar met bpm-vrijstelling voor lichte bedrijfswagens en bestelauto’s. Vanaf 1 januari 2025 moet je bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen extra belasting betalen, gebaseerd op de CO2-uitstoot van het voertuig.

 • Aanzienlijke prijsverhogingen
 • Geen toegang meer tot emissiezones
 • Minder ver rijden

Fiscale Voordelen en Subsidies (SEBA)

Kies je ervoor om een bedrijfswagen met een traditionele verbrandingsmotor aan te schaffen, dan kun je gebruik maken van de overgangsregeling. Dit betekent dat je zonder problemen door milieuzones en emissievrije zones mag rijden totdat de overgangsperiode eindigt. Daarnaast zijn er fiscale voordelen en subsidies beschikbaar mocht je al wel de overstap willen maken op EV, zoals de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). 

Let op: De SEBA-subsidie gaat hard. Nog beschikbaar op 17 juni 2024: 17 % (€ 5.040.000)

Voordelen van Elektrische Bedrijfswagens:

 • Duurzaam: de CO2-uitstoot aan de uitlaat is gelijk aan 0
 • Kostenbesparing: Mogelijk lagere oplaadkosten én fiscaal voordeel bij aanschaf of lease.
 • Imago: je bent duurzaam bezig, denkt aan het milieu en daardoor aantrekkelijk voor je klanten.
 • Reclame: rijdend en staande reclamezuil op je bestelbus

Zero-emissiezones in steden

Vanaf 2025 worden zero-emissiezones ingevoerd in veel steden zoals Zwolle en Groningen. Dit betekent dat alleen elektrische bedrijfswagens de binnenstad mogen betreden.

Nieuwe bedrijfswagen met traditionele verbrandingsmotor

Door vóór 2025 een nieuwe bedrijfauto aan te schaffen met traditionele vebrandingsmotor, kun je gebruik maken van de overgangsregeling en besparen op BPM. Dit geeft meer vrijheid en flexibiliteit om door emissiezones te rijden, terwijl je de overstap naar een duurzamer voertuig plant.

Direct investeren in een elektrische bedrijfswagen

Door nu al te investeren in een elektrische bedrijfswagen, voldoet u direct aan de toekomstige emissienormen. Dit betekent dat u klaar bent voor de zero-emissiezones en geen beperkingen zult ondervinden in stedelijke gebieden. 

De beste optie hangt af van uw specifieke situatie en plannen voor de lange termijn. 

Plan een Adviesgesprek in

Bij ADG Groep kun je nog profiteren van de huidige tarieven en de beschikbare voorraad Toyota PROACE en PROACE City-modellen, zowel met verbrandingsmotor als elektrische motor. Ontdek welke impact de bpm-veranderingen hebben op jouw bedrijfsvoering. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met de accountmanagers van ADG Groep voor persoonlijk advies. Je rijdt al een Toyota PROACE en PROACE CITY vanaf € 29.950 ex. BTW. Wees er snel bij, want de voorraad is echter beperkt!

Adviesgesprek inplannen

 

Wacht niet te lang

Ontdek welke impact de BPM-veranderingen hebben op jouw bedrijfsvoering. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met de accountmanagers van ADG Groep voor persoonlijk advies. 

Contact opnemen
Alex Schutrup
Heb je een vraag?
Neem contact op met ons!